Ozonoterapie Bucuresti – Plasma Life Clinique

0748.803.767

Str. Gheorghe Brătianu nr. 8, etaj 1,
Sector 1, București

Perfuzie cu Aminoacizi intravenos

Aminoacizii stau la baza structurii proteinelor si indeplinesc numeroase roluri importante in organism. Exista 20 de aminoacizi ce intra in componenta proteinelor si 9 aminoacizi esentiali ce nu pot fi sintetizati in organizm, asigururand cresterea normala si mentinerea starii de sanatate. Aminoacizii ajuta la cresterea masei musculare, dezvoltarea celulelor nervoase care formeaza invelisul de mielina, contribuie la metabolismul lipidelor, importanti in perioada de crestere.

Aminoacizii esentiali nu sunt produsi de organism, ei se introduc prin alimente, suplimente sau perfuzii intravenoase. 

Histidina are importanta in dezvoltarea si mentinerea de tesut sanatos, stimulant al secretiei gastrice, vasodilatator, regulator al tensiunii arteriale. Lipsa acestui aminoacid duce la acumularea metalelor grele in organism. 

Izoleucina este folosita la coagularea sangelui si regenerare musculara. 

Leucina are rol in cresterea musculaturii, ofera energie corpului dupa stres, stabilizeaza nivelul zaharului din sange. 

Lizina este implicata in producerea de colagen, ajuta la absorbtia calciului, sustine sistemul imunitar, rol important in producerea carnitinei, utila in tratamentul leziunilor herpetice si zonei zoster, grabeste vindecarea ranilor si fracturilor.

Prolina este la fel de importanta pentru sintetizarea colagenului. Ajuta la repararea cartilajelor, muschilor, tendoanelor, imbunatateste textura pielii si elasticitatea vaselor de sange. Este indicata in osteoartrita si lombalgii.

Metionina cu rol de antioxidant puternic ajuta la crearea de vase noi sangvine, participa la procesele de metilare a AND-lui, stimuleaza sinteza de lecitina la nivelul ficatului, contribuie la sinteza de neurotransmitatori. 

Fenilalanina ajuta la producerea hormonilor de relaxare, ajuta la reducerea durerilor, la producerea de neurotransmitatori. 

Treonina este indicata in formarea oaselor si cartilagiilor. 

Triptofanul produce serotonina, este bun stimulator al contractiei musculare, ajuta in cazul dependentei de fumat, este indicat in tulburarile de somn, migrene. 

Valina elimina excesul de proteine din ficat, faciliteaza stocarea glicogenului la nivelul muschilor, reface tesutul muscular, creste rezistenta la efort prelungit. 

Glutamina are rol in dezintoxicarea organismului, sustine sistemul nervos si digestiv.

Glicina intervine in sinteza hemoglobinei, ajuta in productia colagenului, regleaza nivelul de insulina, imbunatateste cresterea musculara, are efect antiinflamator, regleaza secretia de bila. 

Serina participa la sinteza cefalinei si stingomielinei, influenteaza pozitiv activitatea enzimelor digestive, are rol important in sinteza fosfolipidelor, ajuta la cresterea masei musculare, mentine sistemul imunitar, stimuleaza producerea de imunoglobuline si anticorpi. 

Tirosina este precursorul hormonilor tiroidieni si al neurotransmitatorilor : dopamina, adrenalina si noradrenalina. Ajuta la imbunatatirea functionarii glandei tiroide, creste vitalitatea, echilibreaza nivelul de estrogen –progesteron, creste capacitatea de concentrare, reduce manifestarile de oboseala si somnolenta. 

Alanina contribuie la sinteza carnozinei in muschi, prin mentinerea Ph-lui mareste capacitatea de contractie a muschilor un timp mai indelungat si este responsabila pentru cresterea de masa musculara. 

Cisteina are proprietati antioxidante si este importanta pentru sinteza cheratinei in piele, unghii si par. Este implicata in protectia organismului, activand globulele albe, reduce simptomele consumului excesiv de alcool, efect bronhodilatator si mucolitic, detoxifica organismul de metale toxice, are efect anti aging. 

Asparagina are rol in biosinteza glicoproteinelor, creste rezistenta organismului la oboseala, asigura functionarea ficatului. 

Acidul aspartic accelereaza recuperarea dupa efort, participa in procesul de dezvoltare musculara, stimuleaza cresterea musculara, creste nivelul de testosteron la barbati, creste fertilitatea si consolideaza spermatogeneza, are efect anti-imbatranire. 

Acidul glutamic ajuta la mentinerea echilibrului acid/alcalin in organism, este baza elementelor constructive pentru sinteza ARN si ADN, previne distrugerea muschilor, mentine functia intestinala, sustine capacitatea mentala, ajuta la cresterea imunitatii. 

Arginina trece in ornitina care permite sinteza spermidinei, sperminei si prolaminei.


Solicita o programare sau mai multe informatii