Ozonoterapie Bucuresti – Plasma Life Clinique

Injectie cu vitamina B12 intramuscular

Vitamina B-12 este o vitamină esențială, solubilă în apă, de care organismul dumneavoastră are nevoie, dar nu o poate produce. Vitamina B12 se găsește în surse de origine animală, cum ar fi carne, pește, păsări de curte, ouă și produse lactate.

Persoanele care au insuficienta de vitamina B12 pot prezenta oboseală, amețeli, greață sau depresie, printre alte simptome. pe termen lung, deficitul de vitamina B12 poate conduce la probleme cognitive.

Beneficiile vitaminei B12

Vitamina B12 joacă un rol destul de important în funcțiile corpului, printre care amintim:

 1. Formarea de celule roșii din sânge: Vitamina B12 este implicată în formarea de celule roșii din sânge. Atunci când nivelurile de vitamina B12 sunt prea mici, producția de celule roșii din sânge este modificată, provocând anemie megaloblastică.
 2. Poate preveni defectele congenitale majore: Nivelurile adecvate de vitamina B12 sunt esențiale pentru o sarcină sănătoasă. Vit. B12 este importanta pentru prevenirea defectelor congenitale ale creierului și a măduvei spinării.
 3. Poate sprijini sănătatea oaselor și poate preveni osteoporoza: Un studiu efectuat pe mai mult de 2.500 de adulți a arătat că persoanele cu deficit de vitamina B12 au avut, de asemenea, o densitate minerală osoasă mai mică decât cea normală
 4. Vă poate reduce riscul de degenerare maculară: Menținerea nivelurilor adecvate de vitamina B12 scade nivelul homocisteinei din sânge. Acest lucru poate ajuta la prevenirea dezvoltării degenerescenței maculare legate de vârstă.
 5. Poate îmbunătăți starea de spirit și simptomele depresiei: Vitamina B12 este necesară pentru producerea de serotonină, o substanță chimică responsabilă de reglarea dispoziției. Suplimentele cu vitamina B12 pot ajuta la îmbunătățirea dispoziției la persoanele cu deficiență existentă.
 6. Vă poate aduce beneficii creierului prin prevenirea pierderii neuronilor: Vitamina B12 poate ajuta la prevenirea atrofiei creierului și a pierderii memoriei. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a concluziona dacă suplimentarea cu această vitamină poate îmbunătăți memoria la cei fără deficiență.
 7. Vă poate oferi un impuls energetic: Vitamina B12 este implicată în producerea de energie în corpul dumneavoastră. A lua un supliment vă poate îmbunătăți nivelul de energie, dar numai dacă aveți deficiență în această vitamină.
 8. Poate îmbunătăți sănătatea inimii prin scăderea homocisteinei: Vitamina B12 poate reduce homocisteina din sânge, un tip de aminoacizi care este asociat cu un risc crescut de boli de inimă. Cu toate acestea, cercetările nu susțin în prezent afirmația că vitamina B12 reduce acest risc.
 9. Sprijină părul, pielea și unghiile sănătoase: Nivelurile sănătoase de vitamina B12 sunt importante pentru păr, piele și unghii.

Cine este expus riscului de deficit de vitamina B12?

Se estimează că 6% dintre persoanele din SUA și Marea Britanie în vârstă de 60 de ani sau mai mult au deficiență de vitamina B12, în timp ce aproximativ 20% au niveluri scăzute până la cele normale sau la limită.

Deficitul de vitamina B12 poate apărea în unul din cele două moduri. Fie dieta ta nu are cantități adecvate din ea, fie corpul tău este incapabil să o absoarbă complet din alimentele pe care le consumi.

Cei cu risc de deficit de vitamina B12 includ:

 • Vârstnici
 • Persoanele cu tulburări gastro-intestinale, cum ar fi boala Crohn sau boala celiacă
 • Cei care au avut intervenții chirurgicale gastro-intestinale, cum ar fi chirurgia bariatrică sau chirurgia de rezecție a intestinului
 • Oamenii cu o dietă vegană strictă
 • Cei care iau metformină pentru controlul glicemiei
 • Cei care iau inhibitori ai pompei de protoni pentru arsuri la stomac cronice

Injectii cu vitamina B12a intramuscular: vitamina sintetică B12

În plus, față de obținerea B-12 din surse alimentare, vitamina B12 injectabila intramuscular este cunoscută sub numele de cianocobalamină.

Injectiile intramusculare cu vitamina B-12 sunt injecții care conțin niveluri ridicate de cianocobalamină. Aceste injectii, care pot fi autoadministrate sau administrate de un medic, pot crește rapid nivelurile de B-12 la cineva cu deficiențe.

Pentru programari la clinica noastra din Bucuresti ne puteti contacta telefonic, sau prin formularul de la pagina de contact.


Bibliografie:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/318216#What-is-vitamin-B12
https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-b12-benefits


Solicita o programare sau mai multe informatii