Ozonoterapie Bucuresti – Plasma Life Clinique

Terapie locala cu sac cu ozon

Ce presupune terapia locala cu sac de ozon?
Pe scurt: Este o metoda cu actiune locala, ce presupune introducerea ozonului in saci, confectionati dintr-un material rezistent. Cand ozonul este folosit la nivel local este important de observat ca actioneaza si in zonele umede, prin urmare zona afectata trebuie umezita cu apa sau solutie salina.

Utilizarea ozonului in diferite patologii este veche, fiind o metoda alternativa de tratament foarte eficienta, in unele cazuri inlocuind cu succes chiar interventia chirurgicala. De exemplu, in vremea Primului Razboi Mondial, medicii au tratat ranile infectate ale soldatilor cu ozon, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Mai tarziu, au descoperit ca ozonul are aplicatii terapeutice mult mai largi. Terapia locala cu ozon in ortopedie si bolile reumatologice a inceput sa fie pusa in aplicare inca de la inceputul secolului trecut, cu rezultate terapeutice neasteptate pentru unele patologii. 

Cum actioneaza impachetarile cu ozon

Terapia locala cu sac cu ozon este o metoda alternativa de tratament, care presupune introducerea ozonului in saci, confectionati dintr-un material rezistent. Impachetarile cu ozon constau in aplicarea amestecului ozon-oxigen prin intermediul acestor saci speciali hipobarici, care se aplica ermetic pe zona care urmeaza a fi tratata (cum ar fi mana, bratul, piciorul, trunchiul, pelvisul, capul). Cand ozonul este folosit la nivel local, este important de observat ca actioneaza si in zonele umede, prin urmare zona afectata trebuie umezita cu apa sau solutie salina. Membrul afectat este introdus in mansonul de plastic, care se conecteaza la generatorul de ozon.

Sedinta de tratament dureaza intre 15-30 minute. Dupa incheierea procedurii terapeutice, ozonul din sac se evacueaza in mod lent.

Efectul terapeutic al impachetarilor cu ozon asupra unei plagi

Prin aceasta metoda terapeutica, ozonul ucide orice bacterie, virus, ciuperca sau mucegai care infecteaza rana deschisa si stimuleaza procesul de vindecare. Exista dovezi medicale care certifica ca multe parti ale corpului au fost scutite de amputare prin utilizarea terapiei locale cu sac cu ozon.

Concentratiile mari de ozon aplicate prin pungi au un efect de sterilizare asupra plagii. Concentratiile de ozon din gama medie vor avea un efect de vindecare asupra ranilor. E recomandat sa se inceapa cu rana infectata la concentratii mari pentru efectul de sterilizare și, pe masura ce este eliminat riscul de infectare, sa se scada treptat concentratia. Aceasta scadere treptata a concentrației va menține sterilitatea zonei afectate si va stimula vindecarea. Diferentele individuale in acest protocol sunt luate in considerare prin urmarirea efectului ozonului asupra plagii si a vitezei cu care se inchide rana.

Cand apelezi la terapia locala cu sac cu ozon

Terapia locala cu sac cu ozon se foloseste in urmatoarele patologii:

 • circulatie periferica; 
 • plagi infectate; 
 • ulcere trofice; 
 • complicatiile piciorului diabetic;
 • tumori subcutanate; 
 • dermatita seboreica;
 • psoriasis;
 • neurodermita; 
 • foliculita bacteriana;
 • tinea capitis; 
 • alopecie si chelie;
 • arsuri;


Programari

Va puteti programa la o sedinta de terapie locala cu sac cu ozon prin completarea formularui de mai jos sau prin telefon, la numarul 0748.803.767. Gasiti mai multe informatii despre localizarea clinicii la pagina de contact.


Solicita o programare sau mai multe informatii