Ozonoterapie Bucuresti – Plasma Life Clinique

0748.803.767

Str. Gheorghe Brătianu nr. 8, etaj 1,
Sector 1, București

Mineralograma

Mineralograma are aplicatie in toate domeniile medicale pentru evaluarea starii de sanatate a pacientului. Evalueaza nivelul celor mai importante minerale din organism: 23 metale esentiale si 17 metale toxice.

Mineralograma este o analiza, o biopsie a continutului mineral a firului de par, care este un tesut biologic. Firele de par colecteaza, acumuleaza si conserva mineralele prezente in organism absorbindu-le din fluidele care alimenteaza foliculii. Parul beneficiaza de un schimb cu sangele si este o informatie a metabolismului intracelular. Mineralograma este un profil cantitativ de minerale, o medie de minerale care au circulat in organism in ultimele trei luni. Aceste valori reprezinta depozitul de minerale la nivel celular. Mineralele sunt activatorii in toate procesele enzimatice a organismului. Excesul de minerale toxice blocheaza activitatea enzimatica.

Mineralele toxice sunt mineralele care nu fac parte din procesele biologice si prezenta lor in organism este un semn de intoxicare externa. Prezenta metalelor toxice este nociva prin toxicitatea lor si prin inlaturarea metalelor fiziologice.
Carenta metalelor nutritive permite metalelor toxice sa se acumuleze mai usor.

Multe minerale toxice cum ar fi: arsenicul, mercurul, aluminiul, plumbul, cadmiu, beriliu, sunt periculoase chiar in doze foarte mici si numai in firul de par le putem gasi si monitoriza.

Macromineralele sunt electroliti (sodiu, potasiu, fosfor, calciu, magneziu) si alte minerale fundamentale a organismului, cum sunt fierul, cuprul, zincul, manganul, sulful, cromul sunt prezente in doze mici. Urme de minerale le gasim in doze foarte mici in litiu, seleniu, cobalt, argint, vanadiu, germaniu.

Prelevarea se efectueaza de medic, cu o foarfeca curata din inox. Firele de par sunt prelevate din partea occipitala si lateroparietala, din mai multe locuri, 2-3cm cat mai aproape de pielea scalpului, o cantitate de 1 gram. Pentru pesoanele chele se preleva parul axilar, pectoral, pubian, barba. Ne ajuta sa obtinem date privind nivelul si profilul de toxicitate in organism, profilul de contaminare externa (alimente, aer, apa, expuneri profesionale), profilul de stres, profilul de posibila intoleranta la glucoza, profilul alergic, profilul de posibila anemie, tipul de metabolism, activitatea glandelor suprarenale, activitatea glandei tiroide, activitatea sistemului imunitar, carentele sau excesul a 23 metale esentiale, nivelul de intoxicare cu 17 metale toxice, profilul a 4 electroliti si rapoartele intre minerale nutritive si toxice.

Echilibrul de minerale prezente e o conditie necesara dar nu suficienta, fiindca toate functiile si activitatea organismului trebuie sa fie in sinergie.


Solicita o programare sau mai multe informatii